tirsdag den 23. februar 2016

Michelin update


I den sidste måneds tid er medierne blevet vildere og vildere i deres optakt til uddelingen af Michelinstjerner, og dette skyldes muligvis at vi får vores egen nordiske guide, som ikke blot dækker de nordiske byer, men hele norden generelt. De franske dækspecialister har omdøbt guiden fra ”Nordic cities”, til ”Nordic guide”, og dermed er der lagt op til at flere områder kan komme i spil til at modtage denne store anerkendelse.


I søndags eksploderede de sociale medier over, at forsiden var blevet offentliggjort, og at den afslørede at den nye guide har 26 flere restauranter end den tidligere. Michelin har med andre ord været i nye områder for at støve hele 26 nye steder frem til dette års guide. Forsiden fortæller ikke noget om hvor mange stjerner den indeholder, men mon ikke også der er en del restauranter, der modtager yderligere anerkendelse via en stjerne mere til deres i forvejen bestjernede indgangsparti? Jeg tror ikke, at der vil være mange restauranter der mister stjerner, da deres fokus har ligget på at de skulle prøve nye og kompetente restauranter af, så de har kunne udvide guiden. De har selvfølgelig tjekket op på om niveauet holder på de respektive restauranter, men jeg tror som nævnt, at fokus har ligget på udvidelsen.


Jeg vil her komme med mine gæt på, hvem der vil høste nye stjerner i Danmark, og så vil tiden vise om jeg har været helt fra snøvsen med mine gæt.

Nye Stjerner:

Henne Kirkeby kro, Henne. 1 stjerne
-På trods af den lidt afsides placering, så tror jeg på at niveauet hos Paul Cunningham er højt nok til at de får en stjerne.

Ruth´s Hotel, Skagen. 1 stjerne.
-Jeg tror på at hvis Nordjylland skal have en stjerne, så vil den lande hos Ruth´s hvor de, via Dennis Juhl, har fundet fodfæste efter Michel Michaud forlod stedet. En anden nordjysk bejler til stjernen vil være Vendia, men jeg tror mere på Ruth.

Kong Hans´ kælder, København. 1 stjerne.
Efter Thomas Rode ”tog stjernen med sig”, da han stoppede i kælderen, har Mark Lundgaard og Peter Pepke fået så meget styr på tropperne, så de får stjernen tilbage, efter 2 års fravær.

Mielcke og Hurtigkarl, København. 1 stjerne.
Nu må vanviddet simpelthen holde op, og de må få tildelt deres fortjente stjerne, som de efter sigende, burde have fået for flere år siden.

Outsidere:

Alberto K, 1 stjerne.
Et bud på en stjerne vil være Jeppe Foldager, som måske trækker en stjerne helt op i skyerne over København, på Radisson Blu Royal hotellet.

Taller, København 1 stjerne.
Den nye stjerne på himlen er Taller, som med deres Venezuelanske køkken imponerer alle anmeldere, og jeg tror at de også har imponeret de franske anmeldere så meget, at de får en stjerne.

Opgradering af stjerner:

Geranium 2 à 3 stjerner.
Skal norden have sin egen guide, så tror jeg også at vi skal have en restaurant med 3 stjerner, og mit bud på en sådan i Danmark, må uden tvivl være Geranium. De har et utroligt højt niveau, og der er flere eksperter, ”ud over mig selv”, der spår, at de får opgraderet deres antal af stjerner, så de høster fuldt hus!

Søllerød kro 1 à 2 stjerner.
Efter mange år med en stjerne, både tidligere med Jakob de Neergaard, og nu med Brian Mark Hansen i køkkenet og Jan Restorff på gulvet, tror jeg, at de godt kan få sig en stjerne mere.

Frederikshøj kro 1 à 2 stjerner
Det er et long shot, men hvis man kigger på de øvrige stjerner i Aarhus, så må man bare sige at Frederikshøj er et niveau over, og dermed kunne de godt høste sig en stjerne mere. Wassim Hallal har godt nok udtalt at de kun har haft et enkelt besøg fra Michelin, men det kunne godt være røgslør, og noget han siger for at undgå at skulle forklare en hel masse til alverdens journalister.


Wild Guess: NOMA mister sine stjerner!

Nu hvor NOMA pt. er i Australien, og ikke åbner op igen i 2016, men først åbner op i nyt format i 2017, er det for uvist om niveauet kommer til at holde til deres 2 stjerner. Det vil først blive aktuelt med stjerner til dem igen i 2018, da de kun kan blive bedømt på deres niveau i 2017, og dermed komme i guiden igen i 2018, men det er virkeligt en vild tanke, som nok ikke kommer til at holde vand, men en interessant tanke.

Det bliver med sikkerhed en spændende dag i imorgen, for dansk gastronomi, og jeg glæder mig til at følge pressemødet i morgen formiddag.

Har du kommentarer til mine bud, er du mere end velkommen til at skrive dem herunder.