tirsdag den 9. januar 2018

The Fat Duck, Bray - December 2017


Der findes mange ikoniske restauranter i verden, men af eksisterende restauranter, kan jeg ikke forestille mig en mere ikonisk restaurant end The Fat Duck. Legenden bag restauranten, Heston Blumenthal, har trukket sig ud af køkkenet for flere år siden, men de har alligevel formået at holde det høje niveau, og har beholdt deres 3 Michelinstjerner. Der er efterhånden ved at være 15 år siden at jeg hørte om denne restaurant for første gang, og efter at have set et utal af tv-udsendelser fra restauranten, og med Heston Blumenthal selv, har mit ønske om at besøge stedet kun vokset. Der er som sagt gået mange år, hvor jeg har drømt om at besøge netop denne restaurant, og da der pludselig dukkede en mulighed op, for at få drømmen til at blive til virkelighed, lod jeg den ikke passere. Var det hele så ventetiden værd? Det kan du læse nedenfor, hvor jeg beskriver min oplevelse på The Fat Duck, en fredag eftermiddag i december 2017.





Ankomsten
Restauranten ligger 50 km. uden for London i den lille by Bray, som huser knap 9.000 mennesker, og derfor må det siges at være et optimistisk projekt at starte en gourmetrestaurant op i den lille hyggelige by, men ikke desto mindre så var det, som den autodidakte kok, Heston Blumenthal, gjorde tilbage i 1995. Det skal dog også siges, at det tog ham nogle år før der for alvor kom gang i biksen, men da der først kom hul igennem, skal jeg love for at de stemplede ind på scenen, som en af verdens mest innovative restauranter, og er derfor også flere gange blevet kåret som verdens bedste restaurant, af ”The worlds 50 best restaurants”.
Hvis jeg skal nævne en ligeså ikonisk restaurant, for deres tidsalder, vil det være El bulli, og da jeg glippede chancen for at spise der, i og med at de lukkede for år tilbage, ville jeg ikke forpasse chancen for at spise på The Fat Duck (TFD), og derfor besøgte jeg stedet i december måned, for at kune krydse den oplevelse af på min ”bucket list”.

Jeg havde reserveret et par af de meget eftertragtede pladser i restauranten, til fredag eftermiddag kl. 1245, og da vi kom direkte fra lufthavnen, var det en lidt presset Hr. Dahl der satte sig i flyet i Billund, på vej til Heathrow lufthavn fredag formiddag. Jeg havde dog oplyst dem på restauranten om, at vi muligvis blev en smule forsinkede, hvilket de havde stor forståelse for. Da vi ankom til restauranten kl. 1315, og beklagede vores sene ankomst, fik vi at vide at det skulle vi slet slet ikke tænke på, og at de var glade for at se os, så alt var i skønneste orden. Til det skal der siges at jeg hader at komme for sent, specielt til restaurant bookinger, da jeg selv ved hvor pisse træls det er, når gæster kommer for sent.




Før ankomsten
Besøget på restauranten startede egentlig allerede to uger inden vores ankomst, da jeg modtog en mail med nogle opklarende spørgsmål, så de kunne personliggøre vores oplevelse så meget som muligt. Der var 8 spørgsmål, som blandt andet omhandlede vores barndomsminder i forhold til mad, og om der var nogle specielle oplevelser vi havde haft som børn, som fik os til at føle os som et barn i en slikbutik. (Like a kid in a sweet shop – forklaring følger) Efterfølgende modtog jeg en mail fra vores storyteller, som lige havde et par uddybende spørgsmål i forbindelse til mine besvarelser, som han gerne ville have opklaret via en telefonsamtale, så vores besøg var allerede startet i ugerne op til vores rejse, og dette gjorde bestemt ikke forventningerne mindre til besøget.

Vi ankom som sagt en anelse forsinket restauranten, som var beliggende i en gammelt lavloftet bygning fra 1600-tallet, og vi blev henvist til et hjørnebord, hvorpå der var to vandglas, en lup og et såkaldt menukort. Menukortet var en slags landkort som beskrev de 7 kapitler som vi skulle igennem ved vores besøg, og selve besøget var en historie om en typisk feriedag, som startede på en aften inden man skal holde ferie, og så hele den efterfølgende feriedag, hvor man ender med at gå i seng, og tage en tur i drømmeland. Selve konceptet er superfedt udtænkt, og der var mange fede gimmicks, som jeg vil vende tilbage til senere. Menuen er fastsat, og forudbetalt, så da vi ankom skulle vi kun vælge hvad vi ville drikke til menuen. På disse restauranter, som serverer en fastsat menu med mange serveringer, så er det eneste rigtige, i min optik, at vælge deres vinmenu, da vi på den måde får de vine, som de mener passer bedst til de pågældende serveringer. Der var naturligvis også et ganske imponerende vinkort, hvor man selv kan gå på opdagelse i, men vi valgte altså at holde os til vinmenuen, som kunne fåes i tre udgaver, nemlig en til 155 pund, en til 255 pund og en til 950 pund(!!!!), og vi valgte den "billige" af dem, som vidste sig at være ganske fremragende.










Kapitel 1 – The day before we go: Are we nearly there yet?

”A change of air”
Selve fortællingen, og retterne, var baseret på Heston Blumenthals barndomsminder, med et lille snert af Alice i eventyrland, krydret med henvisninger til de elementer som jeg havde fortalt om, i både mail og telefonsamtale. Dagens første servering, og som også var første del af historieforløbet vi skulle igennem, gik ud på, at vi skulle have os en aftendrink inden vi skulle forestille os at skulle i seng, forud for vores feriedag. Der blev derfor kørt en lille vogn hen til bordet, hvor der var 5 forskellige cocktails på sifonflasker, at vælge imellem, blandt andet Campari soda, Paloma, Vodka lime sour og Pina colada, og vi valgte henholdsvis Vodka lime sour hos min kone og Pina colada til mig selv. Herefter blev der sprøjtet en god mundfuld sifonskum op på en ske, som blev sænket i en beholder med flydende kvælstof, og blev til en kold marengskugle med en skøn smag af den valgte drink, og var en dejlig forfriskende start på middagen.
Herefter fortsatte luftforandringen, og denne bestod af en sprød macaron af rødbede og peberrodscreme, som var ganske fin og let, og meget delikat. Retten bestod af to stykker rødbedeskum, som var pureret og tilsat kulsyre, inden de var blevet dehydrerede til de var helt sprøde. Det var en ganske let servering, som hurtigt forlod smagsløgene igen.








”Just the tonic you need”
Sidste indslag i det første kapitel, var en ret der hed: ”Just the tonic you need” og var en jordskokkeis, på en æggestand tilsmagt med spidskommen, en agurkesuppe samt en god håndfuld spiselige blomster.




Kapitel 2 – Morning: Rise and shine, it´s breakfast time

"Excuse me, my tea seems to be cold… And hot"
Herefter blev vi spurgt til, om vi ville have kaffe eller the, som næste servering bestod af, da vi i historieforløbet nu var nået til morgenmaden. Vi svarede begge to kaffe, og vi fik herefter serveret aftenens første virkelig overraskende ret: Nemlig et glas kaffe, som i den ene side af glasset var koldt, og i den anden side var varmt! Ja det var det sgu! Det var meget sært, og tungen var i fuld gang med at sende signaler op til hjernen om, at det den indtog var varmt, men så blev det pludseligt koldt, og så varmt igen, så forvirringen var total, inden hjernen fik den rigtig besked om at den altså var begge dele. En meget fed gimmick, som Heston har kørt i mange år, og har gjort til en af sine mange signaturretter.
Det der irriterede mig ved retten var, at det altså ikke var en særlig god kop kaffe! Vi erfarede senere at de mestrede at lave espressoer, men denne kaffe var altså ikke værd at skrive hjem om(selvom jeg er godt igang med det lige nu). Dette var mere en gimmick, for gimmickens skyld, og det skuffede mig lidt. Jeg er ret sikker på at hvis vi havde valgt at drikke the i stedet, så var det en anden smagsoplevelse, da briternes historik omkring the er en helt anden, så jeg tror at de har brugt lidt mere krudt på den, men det finder vi nok aldrig ud af.




"Why do I have to choose between a variety pack and a cooked breakfast?"
Efter vores morgenkaffe fik vi serveret en skål morgenmad, som jeg aldrig har set lignende. Retten hedder ”Hvorfor skal jeg vælge imellem en skål morgenmad og en tilberedt morgenmad?” og det valg fik vi ikke, da vi nemlig fik begge dele på samme tid.  Vi fik 6 små portionspakker med ”serials” bragt til bordet, som var forsejlet i plastikfolie, hvor vi så skulle pakke æskerne ud, og vælge én æske hver. De var lavet med forskellige motiver, forskellige navne, forskellige animationer, men indeni var de ens. Der var en pose med morgenmad i bedste kellogs stil, og derudover var der et lille stykke legetøj som skulle samles – Ligesom i de rigtige æsker.
Legetøjet var 6 stykker små træ, som skulle samles til en lille æske, hvor der så skulle i læges en mønt, som vi skulle bruge senere i forløbet. Æsken blev samlet, og herefter kom tjeneren med en lille skål til vores morgenmad, hvor han hældte ”mælk” i. Under ”mælken” var der en geleret tomatconsomme, som udgjorde smagen af de bagte tomater. Herefter skulle vi åbne vores pose med serials, som var cornflakes, froot loops og guldkorn med smag af ristet brød og bacon. og drysse posens indhold ned oveni mælken. Herefter kunne vi indtage en skål morgenmad, med alle smagene fra en fuld English breakfast, bestående af scrambled eggs, bacon, ristet brød og bagte tomater. En meget surrealistisk oplevelse da øjnene så ét, og tungen smagte noget andet, men det fungerede virkeligt godt, selvom min kone ikke var helt begejstret for den geleagtige konsistens som ”mælken” fik, efter at have stået i lidt tid.







Kapitel 3 – Mid-morning: First one to see the sea…

"Sound of the sea"
Da vi havde spist morgenmad, skulle vi en tur til stranden, hvor vi også stødte på en af hans signaturretter, som var ”Sound of the sea”, hvor vi først fik anbragt en stor konkylie på bordet, hvori der var gemt et sæt høretelefoner, som var tilsluttet en lille iPod. Dernæst fik vi serveret en lille trækasse med sand i, hvorpå der lå en glasplade, som blev brugt som tallerken for elementerne som forestillede elementer fra stranden, og med høretelefonernes lyde af havet og måger, blev totaloplevelsen perfekt.
På tallerkenen lå der blandt andet saltet makrel, tapioca-sand, salturt og ”havskum”. En genial servering som må gå ind i top 20 over bedste retter nogensinde, og en ret hvor missionen lykkedes til fulde. Jeg har tidligere oplevet at når man forsøger at lave noget som skal imitere noget, eller henlede tankerne på noget, så bliver sådan lidt ”lala”, men på TFD var der intet overlagt til tilfældighederne, og det var en fornøjelse at opleve. Hvis jeg skal være kritisk ved en ting ved retten, så vil det være at de valgte at servere Sake til den skønne ret!?!? Undskyld mig for ikke at forstå at man vælger at servere risvin på ca. 15 % alkohol, til så let og delikat en ret, men det gør jeg altså ikke! Jeg er virkelig ikke fan af den tynde asiatiske risbrændevin, som jeg forbinder det med at være, så det var lidt overraskende at servere det hertil. Også selvom at sandet på tallerkenen var lavet af miso!





"Can i have some money for an ice cream"
Når man er en tur ved stranden, så skal man naturligvis have en is, og derfor skulle vi naturligvis også spise is denne eftermiddag. Der kom nu to is ind foran os, nemlig en Rocket og en twister. Vi fik besked om at starte med vores Rocket, som var en lille trefarvet is, som var brun, grøn og rød, med smagen af valnød, æble og vindrue. Den opmærksomme læser har allerede opdaget at de tre smage er grundsmagene i Waldorfsalat, som er en gammel engelsk klassiker som opstod på Hotel Waldorf Astoria for mange år siden, og den smagte også skønt som is, og havde en glimrende rensende effekt. Den anden is, som var en twister med hvide og grønne striber, var ikke en is, men et stykke røget laks som var rullet ind i avocado og peberrod. Det var lidt sært da vi først fik den i munden, men vi opdagede hurtigt at det ikke var en is, og det var en rigtig god lille mellemret.



Den sidste is vi skulle have var en lille vaffel, som blev serveret i en lille klassisk vaffelholder, og var med en is lavet på krabbe-bisque og med passionsfrugt, for at bringe syre til den kraftige is, og det fungerede virkelig godt.



"Then we went rockpooling"
Sidste indslag ved stranden var da vi skulle ud til klipperne og forsøge at fange krabber, eller det var i hverfald det som Heston gjorde i sin barndom, og derfor var der en ret med, som skulle genskabe den oplevelse. Det var en meget tynd skal hvid chokolade formet som en krabbe, som gemte på røgede caviar, krabbekød og ørred rogn som kom til syne da krabben blev overhældt med en lun muslingesuppe. ”Krabben” smeltede simpelthen og gik i et med suppen som sammen smagte fantastisk, og sammen med caviarene, krabben og rognene og det smagte himmmelsk.





Kapitel 4 – Afternoon: If you go down to the woods today…

"Damping through the boroughgroves…"
Efter strandbesøget skulle vi en tur i skoven, hvor vi skulle have en enkelt ret som lignede en god omgang skovbund, samt en lille picnic med en ”kop the”. Den første af de to, er en ret der er forsøgt mange gange, men jeg har aldrig set en så veludført udgave som det var tilfældet her. Der blev placeret et cylinder med en lille skov midt på bordet og imens tjeneren præsenterede maden på vores tallerkener hældte han væske i bunden af cylinderet, og ned i den tør-is der lå nedenunder. Så startede en damp med duft af figenblad at stige op over den lille skov, og videre ud på bordet, og ned på vores tallerkener. Selve serveringen bestod af svampe, brombær, brøndkarse, ”maltjord” og sort trøffel, som var en super god ret, med kraftige og fyldige smage, hvilket var skønt, efter mange retter i den lette genre.





"…We discovered the Mock turtle picnic"
I skoven skulle vi også have eftermiddags-the, som var forklædt som en forloren skildpadde suppe, som var inspireret efter en gammel engelsk traditionel suppe, som opstod i det nittende århundrede hvor skildpaddesuppe var meget populært. Skildpadde var desværre bare meget dyrt, og derfor blev forloren skildpaddesuppe et stort hit, da det var lettere tilgængeligt for den almene britte.  Og så tænker du måske, at det lyder rimeligt ordinært, men det skal jeg så lige love for at det ikke var! Vi fik først serveret et guldur serveret i en træ-æske, og Liam, vores storyteller, fortalte os at denne ret faktisk var den som tog længst tid at lave, på hele menuen, da den fond der gemte sin indenunder det tynde lad bladguld, (ja jeg sagde bladguld) skulle koge i 3-5 dage inden den er klar til at blive støbt, og siden overtrukket med det førnævnte bladguld.
Ved siden af gulduret, blev der stillet en gennemsigtig the-kande, hvor vi skulle opløse førnævnte ur i kogende vand, og efterfølgende hælde den over i den the-kop vi havde under kanden.  I the-koppen lå der et pocheret æg, samt små brunois af oksekød, majroe og suppeurter. Fantastisk consommé med nogle skønne urter, som gav retten konsistens, og det cremede æg havde bestemt også sin berettigelse. Ved siden af suppen i the-koppen, fik vi serveret en trekantsandwich (Toast sandwich) som var lavet af blødt toastbrød men med en sprød toastbrød i midten, som var stegt i smør og kyllingefedt. Da jeg fik serveret sandwichen tænkte jeg at den så ret kedelig og ligegyldig ud, men det var den så sandelig ikke. Skøn blanding af konsistenser og smage, og en vildt fed idé at putte sprød toast i blødt brød.








Kapitel 5 – Evening: Are you ready for dinner?

"Scallop Anna"
Efter vores eftermiddags the, så var vi nået til at vi skulle ud og spise, i vores dagsforløb, og vi blev derfor præsenteret for aftenens menukort, hvor første ret var Scallop Anna. Retten var inspireret af kartoflen ved navn ”Pommes Anna”, hvor man ligger kartofler i tynde skiver, i lag, og bager dem under pres. Her var det stegte kammuslinger, stegte kejserhatte og tynde skiver af sort trøffel, der var taglagt, og serveret med rå kammusling underneden. Rundt om retten var en kammuslingeskum, og dette var en af eftermiddagens mest sublime retter, hvor alle de umami-rige elementer gik i fantastisk spænd med hinanden. Endnu en ret som jeg ikke havde lyst til skulle slutte, da jeg godt liiiiige kunne spise et par mundfulde mere..



Efter forretten fik vi en lille sprød snack som var tørret havregrød (eller noget der henad) med julekrydderier (nelliker, stjerne anis, peber, mm) som blev serveret i en lille skål med de selvsamme krydderrier, for at understøtte duften. Dejlig let og velsmagende, og fin forberedelse til den efterfølgende hovedret.



"Duck"
Hovedretten bestod af Andebryst, ”blood puding puré”, andehjerte, stegte løg, glace og sauteret spinat, og var fantastisk! Andebrystet var perfekt rosa, og smagen var helt unik, og sammensætningen fungerede ganske fortrinligt. Ved siden af retten fik vi et lille knivskarpt rør sprød filodej, hvori der lå noget der kunne være konfiteret and og som var en fin tilføjelse til retten, da der ikke var noget sprødt derpå. Deres ”blood puding puré”, som i øvrigt mindede en smule om den blodpølsepuré jeg selv lavede engang, dog uden yderligere sammenligning, smagte skønt. Hjertet og løgene var tilsvarende gode, så også her kunne jeg godt have spist en anelse mere, af den velsmagende and, for; Føj for pokker hvor var det lækkert.







"The BFG – Black forest gateau"
Efter den sørgelige afsked med den fantastiske tallerken, så kom en tilsvarende god servering ind på bordet, nemlig desserten i den 3-retters menu, vi skulle forestille os at have i vores historieforløb. Det var en chokoladekage som var sprayet med chokoladestøv og fyldt med syltede kirsebær og en lys creme. Den stod på et træbræt sammen med en bærsirup, krystalliseret chokolade og mælkeis. En fantastisk dessert med let syre, en god mængde sødme, dejlig bitterhed og umami, samt nogle dejlige konsistenser, så igen en fantastisk ret.





"Botrytis cinerea"
Næste dessert var vel nok eftermiddagens bedste servering: Det var en ret der var baseret på, og navngivet efter, den æddelråd der går i de druer der bruges til sauterne, lige inden man presser den, for at få den kraftige og underskønne saft ud af skallerne. Eftersom sauterne altid har haft en særlig stor plads i mit gastronomiske hjerte, så var det med stor fornøjelse at vi modtog denne ret, med et tilhørende glas af selvsamme skønne vin til. Det var en skøn blanding af chokolade, cremer, blæst sukker, trukket sukker, gelé, sirup, is, crumble, m.m. Det var intet mindre end en fantastisk blanding af komponenter som smagte fantastisk på alle sensoriske niveauer, og vi var helt oppe i det røde felt af ren begejstring for denne ret, for dette mesterværk. Wow.



"Digestif"
Efter ”middagen” fik vi serveret et kort med 5 forskellige whiskey-vingummier på, hvoraf de 4 var britiske og den sidste var en amerikansk. Et sjovt lille indslag, hvor de forskellige vingummier naturligvis smagte forskelligt, alt efter hvilken whiskey der var tale om. Igen havde min medspiser et problem med den geleagtige konsistens, så det var ikke en vinder hos hende, men jeg fandt dem meget gode, og smagen var rigtig fin, uden at være for kraftig af alkohol.




Kapitel 6 – Bedtime: Off to the Land of Nod

"Counting Sheep"
Så var middagen slut, og vi skulle derfor til at ”i seng” i vores fortælling og vi var dermed nået til sjette, og næstsidste kapitel i historien. Efter at lyset var blevet ændret ved vores bord, kom der en pude ind på bordet, som svævede over en stor porcelænsbowle, som spillede godnat-melodier. Ovenpå puden lå der en sprød marengs-sandwich, med navnet ”milk and cookies” med en syrlig mælkecreme imellem de to sprøde marengs ”boller”. Det var en let mellemdessert, inden vi skulle have eftermiddagens sidste dessert. Den sidste dessert var inspireret af intet mindre end babypudder, som skule spises med en ske, som havde et hvidt plyshåndtag. Retten bestod af panna cotta af tonga bønner, kokossorbet og krystaliseret hvid chokolade. Pana cottaen som var pakket ind i en slags hvid pudder, smagte skønt og gik fint i samspil med de øvrige komponenter, og retten havde også noter af lavendel og appelsinskal, og smagte som helhed glimrende.






Kapitel 7 – And then to dream…

"Like a kid in a Sweetshop"
Nu var dagen slut og sidste element i vores historie skulle fortælles, og det skulle naturligvis foregå i vores drømme. Der blev kørt en imponerende miniatureudgave af restauranten ind foran vores bord, og vi blev bedt om at afleverede den mønt vi havde fået udleveret tidligere, så vi kunne bruge vores lommepenge i slikbutikken. Efter at mønten blev puttet i maskinen, åbnede de forskellige skuffer sig på skift, og til sidst blev en af skufferne ude. Deri lå aftenens sidste servering, som vi skulle tage med hjem, så vores middag kunne fortsætte lidt endnu. Vi fik en chokoladebar med lag af nougat, blød karamel og til sidst kiks, som var penslet med fond af wagyo okse for at nærme sig en gammel engelsk chokoladebar fra 1890erne, hvor man puttede oksekød i. Der udover fik , et spillekort af hvid chokolade med hindbær og mørdej (iført nissehue i anledningen af højtiden), en æblekaramel i spiseligt papir og en fyldt chokolade med en dehydreret mandarinskum. Alle sammen små skønne petit fours, som satte et fremragende punktum for en fantastisk frokost på en af de mest revolutionerende restauranter i verden.











Konklusion
Vi havde os en fantastisk middag som uden tvivl vil være en oplevelse for livet. Når jeg læser beskrivelsen igennem, lyder det faktisk som en sindsyg stor omgang, hvor det lyder til at vi blev bombarderet med tallerkener, og blev overrendt af tjenere konstant, men dette var slet ikke tilfældet. Det var en super behagelig oplevelse, hvor vi blev serviceret på meget professionel vis, og af meget kyndige og behagelige værter. Vi var der fra kl. 13:15 til ca. kl. 18:00, så vores frokost var en heldagsoplevelse, og en heldagsoplevelse som jeg får svært ved at toppe. Jeg beklager at jeg ikke har beskrevet vinene der blev serveret til maden, men i så stor en menu, så vælger jeg at sætte mit fokus på maden, da det har højest prioritet hos mig. Beklager vinnørder..

Hvordan bedømmer man en sådan restaurant som er en absolut ener? Ja det er næsten umuligt at gå i gang med at sammenligne den med andre steder, da de er et sted som nærmest ingen sammenligning tåler. Jeg har tidligere spist på Minibar i Washington, som ligesom The Fat Duck udøver molekylær gastronomi, og også serverer en forudbestemt menu, som var på imponerende 32 serveringer, og som også bød på en perlerække af skønne smagsoplevelser. Dog vil jeg slet ikke sammenligne de to steder, da de hver for sig er fantastiske, men der er ingen tvivl om at The fat duck er noget af det største der findes på de gastronomiske breddegrader, ikke mindst hjulpet godt på vej i skaberen Heston Blumenthal, som har lavet et unikum, som mange har drømt om at kopiere, i en eller anden form. I forhold til menuen, så er det en restaurant som bruger lang tid på udvikling af retterne, og når de så først kommer i rotation på menuen, så bliver de der også i lang tid. Vi fik flere retter, som har rødder helt tilbage til 1999, hvor de var på menuen for første gang, og så sidenhen har været ude og er blevet modificeret lidt, inden de så er blevet skiftet ind igen.

Det er et imponerende setup, for hold nu op hvor det bare kører, og jeg er benovet over at have prøvet at spise på netop denne restaurant. Dermed gør det det også en smule angst-provokerende at skulle prøve kræfter med køkkenet, som stagiere til foråret.
Der er helt sikkert nogen som vil spørge om, hvad sådan en omgang så koster, og det kan jeg så sandelig godt forstå, for når der er tale om et sted som, dels er etableret af Heston ham selv, dels kører så højt niveau, at man siden 2004 har fået tildelt 3 stjerner fra guide Michelin, dels har over 70 ansatte(!!!), dels sælger samtlige reservationer til en hel måned på 5 minutter, det spiser man ikke gratis på. Altså er man tvunget til at få læderet op af baglommen, eller uden at swipe den helt store finger igennem mobile pay, eller uden at skrive en check med den helt store kuglepen, eller uden at smide den store pose med bitcoins, eller hvilket udtryk du ellers vil bruge.

Vi forudbetalte 275 pund pr. person for menuen, da vi bestilte bordet sidste efterår, (hvilket sidenhen er steget til 325 pund) og købte dertil vinmenu til 155 pund.  Der udover købte vi et glas mousserende vin til at nyde ankomsten med til 23 pund og så betalte vi 12,5% oveni regningen for service,  som man som oftest gør det i udlandet, da tjenerne bliver betalt igennem deres drikkepenge. Vi ender på dermed på i alt 510 pund pr. person, som omregnet til danske kroner bliver 4.300 kr. Det er uden sammenligning den dyreste frokost (og middag) jeg nogensinde har spist, men det var saftsusemig også den mest interessante, gennemførte, syrede, langt ude, nærværende, nede på jorden, CRAZY, fabelagtige, legende, eksperimenterende, klassiske, inspirerende, legendariske og mineværdige frokost jeg kommer til at indtage. Næste spørgsmål er så; om det var pengene værd? Tja, for en uforglemmelig oplevelse, som jeg har ønsket at få i næsten 15 år af mit liv? Som jeg fik lov til at dele med min skønne kone? På en "one of a kind" af en restaurant?

Ja det vil jeg sgu sige at det var!!


Tak for en fantastisk oplevelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar