Esplanaden var desværre plaget af vejarbejde da vi lagde
vejen forbi Bistro boheme, men det ødelagde ikke det gode indtryk de efterlod hos os.
|
Bistro Boheme
Vi omkom til Esplanaden 8 og kunne til
vores store held se, at frokostrykket var overstået, og at de derfor havde
plads til vi to voksne samt vores baby. Først havde vi tænkt at vi bare ville
sidde udenfor, for at genere mindst muligt, men da vi talte med den kvindelige
tjener, blev vi enige om at vi sagtens kunne sidde inde i deres
sofaarrangement, så lillepigen kunne ligge på sofaen, frem for i liften
udenfor. Vi blev endda tilbudt at tage vores barnevogn med indenfor, da der var
rigeligt med plads i det område hvor vi skulle sidde hvilket var virkelig god
service fra restaurantens side. Som sagt var den travle periode overstået, og
restauranten var halvtom, hvilket gjorde at vi havde god plads til at brede os
ud, med dyne og diverse babylegetøj, som man jo gør når man er småbørnsfamilie
på tur. Vi får udleveret to menukort, og beslutter os hurtigt for at vi vil
smage deres foie gras terrine, som serveres rullet i saltede hasselnødder, og
med abrikos puré, tranabær/nøddeguf og sprød rugbrød til.
Ved siden af blev der serveret ristet
brioche, ud over de to slags lyse brød, rugbrød og pisket smør med
madagascar-peber og salt. I glasset fik jeg en tysk Riesling, hvilket ikke er
det optimale valg til den fede foie gras, men da dette var deres bedste match,
som blev serveret på glas, valgte jeg denne udgave, fra 2014 af Keller fra
Rheinhessen. En dejlig frugtig Riesling, med en svag sødme, som matchede foie
grasen ganske fint. Selve foie grasen havde en dejlig smag, men blev næsten
overmatchet af de tunge og meget søde garniture der blev serveret dertil. Både
abrikosen og tranebær/nøddeguffet var meget sødt, og sammen med de store
mængder salt der var rundt om terinnen, gjorde de næsten at selve hovedemnet
blev skubbet i baggrunden, hvilket jeg personligt syntes er en skam. Efter at
have spist retten, sad jeg med en smag af sukker og salt, og ikke den dejlige
fedme som jeg har oplevet så mange gange før, efter netop denne type indmad. Nu
lyder det som om at jeg ikke var tilfreds hvilket ikke var tilfældet, da jeg
nød det i fulde drag, men jeg var dog lidt skuffet over tilbehøret til retten,
og så savnede jeg lidt syre på tallerkenen. Hvis man skal se noget positivt ved
det forholdsvis kedelige tilbehør, så vi skubber de selve foie grasen, længere
frem på scenen, så den kan høste den hyldest den fortjener, hvilket
selvfølgelig var meget fint.
Vi sad og hyggede os lidt ved bordet,
inden vi bad om en regning, som løg på 536 kr. for 2 x Foie gras, 1 glas
Reisling og 1 flaske vand. Sidstnævnte kostede ikke mindre end 60 kr., hvilket
jeg simpelthen syntes er for voldsomt for en flaske vand på 0,7 l., men det er
de bestemt ikke de eneste der synes at den slags skal koste. ”Slap af – Det er
vand!!”
Alt i alt et fint besøg, med fornuftig
mad, og super god service. Jeg vil meget gerne spise mere derinde på et senere
tidspunkt, men i denne omgang blev det kun til den ene ret, hvilket gør det
svært at bedømme deres generelle niveau ud fra, men jeg gik ikke skuffet
derfra, trods mine høje forventninger. Det var et kæmpe stort plus at de var så
medgørlige angående vores barn og barnevogn, så servicen skal have store roser.
Dette er givetvis ikke noget de gør til alle tider, men vi ramte dem på et
heldigt tidspunkt, hvor der var god plads til baby og karret.
No.2.
Lidt senere samme eftermiddag skulle vi så
spise på AOC´s lillebror på Christianshavn, som har det dejlige uprætentiøse
navn: No.2. Jeg har tidligere haft held med at besøge disse ”små” restauranter,
som ligger i slipstrømmen på en større restaurant, med stort held, og derfor
var mine forventninger også høje til stedet hvor vores aftensmåltid skulle
indtages. Jeg var stadig akkompagneret af mine skønne kæreste og vores mindste
barn, og vi skulle yderligere ledsages af to hold venner, så vi var 6 personer plus
en baby, ved bordet. Vi skulle til koncert først på aftenen, så vi havde lavet
en tidlig booking, så vi kunne komme til vores koncert i tide. Restauranten
åbner kl 1730, men vi havde fået ”lov” til at komme allerede kl 1700 for at
kigge i menukortene, imens vi drak et glas vin, så vi udnyttede tiden bedst
muligt. Der var selvfølgelig lidt forsinkelser blandt vores venner, så det
passede fint, at vi havde aftalt at mødes kl. 1700. Også her blev vi mødt af et
utroligt imødekommende og venligt tjenerteam, som tilbød at vi kunne få både
barn og barnevogn med ind i restauranten. Et af de par vi spiste sammen med,
havde fået tjansen som barnepiger imens vi andre var til koncert, så bare
rolig; vores baby var ikke med på hele turen rundt i København. Vi bestilte en
flaske hvidvin imens vi kiggede på menuerne, og lod denne fortsætte til
forretterne. Menukortet bød på mange fristende punkter, men jeg måtte begrænse
mig til 3 retter, og endte med at vælge Rømørejer med hvide asparges til
forret, og kalvebrisler med løg til hovedret. Retterne er alle af status som
”små retter” og stedet anbefaler at man vælger 3-4 retter, for at det skal
udgøre at måltid, men man har også muligheden for at tilkøbe deres tripple
stegte friter med mayo, eller grønne asparges, for at øge mængden i retterne,
så de får lidt mere fylde. Desserterne skulle vi bare bestille hos tjeneren
efter indtagelse af hovedretterne, da vi var lidt i tvivl om vi kunne spise
det, og om der var tid til det. Der går ikke land tid før der kommer 2 flasker vand
på bordet, 1 med og 1 uden brus, som de tog 20 kr. for, pr. couvert, og de blev
fyldt op løbende, så de 20 kr. var bestemt en rimelig pris. Kort tid derefter
kommer vores forretter også ind. Vi er de første der ankommer i den ret store
restaurant, og vi spørger på et tidspunkt om de har en ekstra stol til at ligge
vores baby på, men det har de ikke, da de har fuldt booket på denne onsdag
aften, hvilket må siges at være fornuftigt, da de altså har mange pladser! Godt
gået, men jeg forstår også godt at folk kommer igen og igen, da niveauet
gennemgående var meget højt.
Mine Rømørejer, var dækket af tykke skiver
af dampet hvid asparges, og lå gemt sammen med aspargescreme og sprødt
kyllingeskind, og smagte forbandet godt! Der var masser af saft i rejerne og den
mineralske aspargescreme, gik virkelig godt sammen med dem og den sprøde
kyllingeskind. En simpel lille ret, men smagen var virkelig i god balance, og
jeg blev lidt bedrøvet da jeg tog den sidste mundfuld, men det er jo bare et
tegn på at de havde afstemt det perfekt!
Næste servering var for mit vedkommende
kalvebrisler med puré af bløde løg, stegte nye løg, løgbouillon og friske
ramsløg. Hertil havde jeg valgt at supplere med deres tripple stegte friter med
mayo, og det var en fornuftig beslutning, da de var tilberedt helt perfekt, og
var gyldne og sprøde på overfladen, men cremede indeni imens mayoen var til den
fede side, og, efter min smag, kunne den godt havde fået lidt mere syre, for at
dæmpe fedmen lidt. Selve brislerne var blevet fint soigneret inden de blev
menuerestegt, og havde en fin konsistens. Løgvariationen bestod af en blød og
galt puré, som smagte gennemtrængende af bløde løg, som vor mor lavede dem. Et
helt friskt løg med top, som var halveret og stegt men stadig havde en
glimrende skarphed, da det ikke var tilberedt for meget, glaceret/bagt rødløg
med en afdæmpet syre, en løgbouillon til at binde det hele sammen, samt lidt
friske ramsløg til at give lidt skarphed og friskhed til retten. Det fungerede
sgu ganske fint, og det var alt i alt en dejlig hovedret, selvom retten i sin
helhed manglede syre, da der var meget sødme fra de forskellige løg. Til
hovedretten bestilte vi en californisk pinot noir, som havde en dejlig
oversøisk sødme og rigtig god balance, så den passede fint til de mange
forskellige retter, vi havde valgt ved bordet.
Stegte kalvebrisler
|
Tripple stegte fritter med mayo
|
Vi havde heldigvis tid til at spise en
dessert, inden vi skulle ud i taxaen, og mit valg endte på rabarber med
skovmærkeis med mynte, og saltet karamel. En herlig sommer dessert, med let
syrlig rabarberkompot, søde rabarber-vingummi, cremet skovmærkeis med mynte,
kondenseret mælk med flagesalt samt en rabarbersuppe, som blev hældt over
retten ved bordet. En skøn kombination af samtlige grundsmage, og nogle lækre
konsistenser, som rundede en rigtig god aften af på No.2.
Som nævnt tidligere i min
anmeldelse, så var der et rigtigt højt niveau hele vejen rundt om bordet, på de
forskellige anretninger, og med deres brede menukort, ville jeg sagtens kunne
finde på at besøge dem igen i snarlig fremtid, for at smage på nogle af de ting
jeg ikke fik mulighed for at smage denne aften i juni. Regningen for 6 personer
som fik 2 eller 3 retter, 6 portioner fritter, 3 flasker vin og vand til 6
couverter, lød på 3880 kr hvilket var en meget rimelig pris, sagt på godt jysk.